Будівельник метро на Виноградар не гарантує завершення робіт у 2027 році

1 хв


Очільник компанії “Автострада”, яка займатиметься будівництвом метро на Виноградар, не гарантує відкриття станцій у 2027 році. Про це повідомила Економічна правда.

За словами засновника групи MS Capital Максима Шкіля, до якої входить “Автострада”, з будівництвом цього об’єкта є багато проблем. Не була раніше проведена належна консервація, тому доведеться багато чого переробляти.

Нагадаємо, що у серпні “Київський метрополітен” уклав договір на продовження робіт з будівництва Сирецько-Печерської лінії в напрямку Виноградаря з компанією “Автострада”, яка була єдиним учасником тендеру. Зараз ця ж компанія відновлює метро між станціями “Деміївська” та “Либідська”.

Згідно з умовами тендеру, перша черга передбачає будівництво ділянки зі станціями “Мостицька” й “Проспект Правди” та ділянку відгалуження у бік майбутньої станції “Виноградар”. А роботи мають бути завершені до 30 грудня 2026 року.

Будівництво мають розпочати найближчими місяцями. Загальна сума інвестицій у проєкт становить понад 50 млн доларів. Раніше компанія повідомляла, що розраховує на кредитні кошти та власний обіговий капітал у межах 1 млрд гривень, щоб уникнути зупинок у будівництві.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, “Київський метрополітен” оголосив тендер на продовження робіт з будівництва метро у бік Виноградаря в середині травня. Спочатку вартість ділянки оцінювали у 6,3 млрд гривень, але згодом сума зросла до 14 млрд.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

541

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом