Будівельний скандал в Одесі: забудовник привласнив 125 млн гривень

В Одесі був затриманий один з керівників будівельної компанії, яка зводила багатоповерховий будинок на вулиці Жаботинського - ЖК Набережний квартал.

Про це повідомили у вівторок, 27 жовтня, в пресслужбі прокуратури Одеської області.

Як уточнили в правоохоронних органах, забудовника звинуватили в привласненні 125 млн гривень пайовиків будівництва житла. Як встановило слідство, з членів кооперативу збиралися гроші в 2016 та 2017 роках, які мали б піти на будівництво висотки. Згодом кошти перевели на рахунки сторонніх фіктивних фірм.

Сам же будинок перестав будуватися і досі його так і не ввели в експлуатацію. В результаті постраждали 300 сімей пайовиків, збиток оцінили в 125 млн гривень. За даним фактом порушено кримінальну справу за ст 191 Кримінального кодексу.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, в Україні був оголошений в розшук забудовник, який зводив ЖК на території НДІ енергетики у Подільському районі Києва. Збиток оцінили тоді в 2,6 млн гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

71

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом