Британські архітектори розробляють будинки для будівництва на Марсі

Британські архітектори з бюро Hugh Broughton Architects взялися за розробку будівель, які можна було б будувати на Марсі, і які б змогли захистити поселенців від суворих інопланетних умов.

Як повідомляє Newatlas.com, раніше ця компанія вже розробляла будівлі для полярних баз. Сьогодні проєкти "марсіанських будинків" розробляються в Брістолі, над ними працюють дизайнери Елла Гуд і Ніккі Кент. Фінансове сприяння надає Фонд Едварда Маршалла. Нові будівлі мають бути придатні для життя людей на іншій планеті.

За задумом авторів проєкту, це будуть двоповерхові будівлі, загальною площею близько 40 метрів. Один з поверхів буде підземним. Внизу будуть розташовуватися спальні приміщення і кухня. Верхній поверх зроблять з еластичної фольги. Архітектори запевняють, що конструкція буде простий і міцною що не вимагають особливих зусиль при транспортуванні. Після того, як купол з фольги вийде надути, його потім слід обкласти марсіанської грунтом, щоб захистити від додаткового сонячного випромінювання.

У вітальні буде багато рослин. У будинку будуть функціонувати системи виробництва та подачі електроенергії, циркуляції і очищення стічних вод, циркуляції повітря. За їх розробку відповідає компанія Hydrock.

Проєкт марсіанського будинку в Брістолі планується завершити до березня 2022 року і відкрити для відвідування у квітні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на Марсі хочуть побудувати повністю автономне місто, яке не буде залежати від нашої планети. З відповідною ідеєю виступив американський інженер, винахідник і глава компанії SpaceX Ілон Маск.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом