Блекаут в Україні: енергетики поспішають ліквідувати наслідки ракетного удару

Окупанти завдали в середу, 23 листопада, чергового масованого удару по Україні, кілька ракет поцілили у житлові будинки в Київській області, внаслідок чого загинули мирні жителі. Через пошкодження об'єктів критичної інфраструктури більша частина України виявилася без світла.

Станом на 15.00 четверга, 24 листопада, близько 70% Києва знеструмлено. Як розповів міський голова Києва Віталій Кличко, весь правий берег столиці без водопостачання.

"Енергетики та фахівці "Київводоканалу" працювали всю ніч, щоб відновити життєзабезпечення столиці. Вже повернули водопостачання на лівому березі міста", - наголосив очільник столиці, додавши, що енергетики докладають усіх зусиль, щоб якнайшвидше повернути світло. Однак уточнив, що все залежить від відновлення балансу в енергосистемі України, оскільки Київ є її частиною.

НЕК "Укренерго" після масованих ракетних обстрілів напередодні реалізує відповідний протокол дій щодо повернення блоків електростанцій у роботу та разом з обленерго застосовує резервні схеми підключення споживачів.

Представники регулятора розповіли, що насамперед підключаються об'єкти критичної інфраструктури по всій країні: водоканали, теплокомуненерго, системи водовідведення тощо. Ремонтні бригади "Укренерго" та обленерго не припиняють роботу з моменту завершення атаки.

Через специфіку атаки, що викликала зупинку атомних електростанцій, відновлення жиалення в країні продовжується довше, ніж після попередніх атак. В "Укренерго" додали, що метою вчорашньої атаки були переважно об'єкти генерації, що спричинило системну аварію та масові знеструмлення споживачів в Україні та Молдові.

Як відомо, внаслідок ракетного обстрілу Києва 23 листопада загинули троє людей, десять госпіталізували. В області 35 людей постраждали та п'ятеро загинули. Найбільше через руйнування п'ятиповерхівки у Вишгороді. Також є постраждалі у Чабанах, Глевасі та Українці.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, 10 жовтня ворог обстріляв центр Києва, внаслідок ударів дронами було зруйновано старовинний житловий будинок на Жилянській. Були також пошкоджені об'єкти критичної інфраструктури, у зв'язку з чим влада закликала обмежити споживання електроенергії.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

103

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом