Архітектор із Прінстона розповіла, з чого розпочати відновлення України

2 хв

Ефективне відновлення України має розпочатися зі створення платформи, де своїм досвідом та ідеями змогли б ділитися архітектори, історики, інженери.

Про це розповіла доцент Школи архітектури у Прінстонському університеті Ерін Беслер під час лекції "Створення додатків для творців архітектури", повідомили порталу НЕРУХОМІ організатори заходу, що відбувся 26 січня.

За її словами, важливо зробити так, щоб своїми думками могли поділитися на платформі всі охочі, а для створення скетчів та замальовок ідей можна використати штучний інтелект. Така платформа дозволить досягти загального бачення щодо того, яким має бути відновлення, які елементи важливі, скільки це коштуватиме і як довго триватимуть процеси.

Беслер пояснила, що різноманітні програми для архітекторів насамперед створювалися саме як платформи для колаборації професіоналів. Сьогодні всі вони мають певну базу – каталог деталей для проєктування. У таких програмах завжди є готові елементи, наприклад вікон або стін. На думку Ерін, це позбавляє дизайнерів та архітекторів вільного простору для думок, а їхні креативні скетчі впираються у рамки.

Саме тому студія Besler & Sons, співзасновницею якої є Ерін, розробила програму StudFindr. Будь-яка людина без спеціальних знань у сфері архітектури чи проєктування може створити приміщення за власними уявленнями. Користувачі не обмежені нічим – будь-які їх малюнки програма обробляє та перетворює на початковий ескіз кімнати. Більше того, люди можуть отримати не лише макет приміщення, а й розрахунки щодо того, скільки і яких саме матеріалів потрібно для реалізації.

Крім того, як відомо, сьогодні будівництво є однією з найбільш продукуючих сміття та відходи галуззю. Тому питання екології тут стоїть особливо гостро. Тож студія Ерін Беслер розробила спеціальний додаток Housemate. Користувачі мають доступ до цифрової моделі свого будинку та отримують поради, як краще лагодити його та як оптимально використовувати залишки після ремонтних робіт.

Лекція була організована в рамках онлайн курсу з урбаністики, який проводять STEМ is FEM за підтримки "Мріємо та діємо". Протягом чотирьох місяців 50 дівчат спілкуються з експертами та під їхнім кураторством розробляють свої проєкти для відновлення українських міст. Незабаром на учасників чекає захист робіт, найкращі з них отримають шанс на реалізацію.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

114

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом