Апеляційний суд розгляне скандальне будівництво кафе у столичному парку

Компанія "Тур-Інвест" намагається відсудити земельну ділянку площею 0,2 га у парку Партизанської слави для будівництва там ресторану.

Як повідомили в одній із столичних фейсбук-груп, ТОВ "Тур-Інвест" подало заяву до Північного апеляційного господарського суду. При цьому представники "Тур-Інвесту" не з'явилися на жодне судове засідання Госпсуду Києва і пропустили терміни подання апеляції, але незважаючи на це суд все ж таки прийняв їх заяву.

Активісти стверджують, що компанія "Тур-Інвест" здійснила махінації з документами, вносячи до Реєстру нерухомого майна неправдиві дані, використовувала ділянку без оренди. Вони також нагадують, що ділянка, про яку йдеться, знаходиться в межах прибережної захисної смуги водного об'єкта – озера Великого.

Нагадаємо, що конфлікт із власниками ресторану у парку Партизанської слави триває не один рік. Так, у 2013-2014 роках місто судилося з компанією "Тур-Інвест". Влітку 2020 року жителі протестували проти будівництва літнього майданчика та повідомляли про те, що на захист власників приходили "тітушки".

У грудні кафе згоріло. Але вже за тиждень після пожежі, як стверджують у фейсбук-спільноті PartizanGloryPark, "Тур-Інвест" розробила проєктну документацію на реконструкцію кафе зі збільшенням площі втричі.

За даними порталу YouControl, ТОВ "Тур-Інвест" було засновано понад 19 років тому. Бенефіціарами компанії є Ольга Тарасенко, Ганна Богомаз та Єлизавета Гарькава. "Тур-Інвест" входить до групи компаній сімей Гаркавих та Кирилюків. Ігор Гарькава – зять ексглави Дарницької районної у місті Києві державної адміністрації Миколи Кирилюка. Основні напрямки діяльності їх фірм – будівництво та нерухомість.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, влада Києва неодноразово просили власника кафе надати дозвільну документацію на будівельні роботи, чого той так і не зробив. Знесення приміщень відбулося після попереджень у січні 2021 року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

433

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом