АМКУ знайшов змову в продажу ТРЦ Республіка: ті, хто провинилися, вже оштрафовані

Антимонопольний комітет знайшов порушення в продажу права вимоги за кредитом банку Надра, заставою за яким виступав київський торгово-розважальний центр Республіка.

Про це повідомили в пресслужбі комітету.

Як підкреслили в АМКУ, під часі останнього кроку "голландського аукціону" початкову ціну опустили більш ніж у три рази: так з 2,6 млрд гривень вона впала до 777 млн гривень. У ньому брали участь компанії Солтекс Капітал, Фінгруп Фактор і Толкфін. У відомстві встановили, що учасники торгів були родичами. Крім того, компанії мали спільних працівників, допомагали один одному фінансово, що підтверджує електронне листування. В АМКУ також з'ясували, що змова була ще до проведення аукціону.

Згідно з повідомленням, був порушений закон "Про захист економічної конкуренції". В результаті компанії оштрафували на 10% від їхнього річного доходу.

У ТРЦ Республіка зможуть розміститися 450 магазинів, його площа – понад 300 тисяч квадратних метрів. Будівництво центру почалося на Кільцевій дорозі в Києві ще в 2012 році, мали були здати його в експлуатацію за два роки. Але у 2015 будівництво вирішили заморозити. На даний момент будівля готова на 80%.

"Республіку" намагалися не раз уже продати з 2017 року. У 2019 Фонд гарантування вкладів виставив на продаж права вимоги за кредитом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Антимонопольний комітет побачив змову на торгах по будівництву Подільського моста у Києві на суму близько 100 млн гривень. Фахівці відділення звернули увагу на процедури державних закупівель з виконання проектних робіт і будівництва Подільського мостового переходу в Києві.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

75

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом