Американці розробили проєкт надвисокого хмарочоса для Сінгапуру. Фото

Американські архітектори зі студії SOM представили проєкт надвисокого хмарочоса 8 Shenton Way, який розташовуватиметься у Сінгапурі та стане найвищим у місті.

Як повідомляє Dezeen, творці дизайну надихалися бамбуковими лісами. Він має східчасту структуру, що височить над основою, заповненою рослинами. 63-поверховий будинок має стати першим надвисоким хмарочосом, висота якого перевищить 300 метрів (а точніше, становитиме 305 метрів).

Сама вежа розташовуватиметься між центральним та діловим районами Сінгапуру. Усередині будівлі розмістяться офіси, житлові апартаменти, торговельні приміщення. Розробкою проєкту окрім студії SOM займалася ще східноазіатська фірма Perennial Holdings Private Limited спільно з DCA Architects із Сінгапуру.

"8 Shenton Way стане найновішою визначною пам'яткою Сінгапуру — міською вежею нового покоління. Будівництво натхненне бамбуковими лісами – біофільний дизайн, який перегукується з вертикальними елементами, що зустрічаються в природі", – підкреслив представник SOM Мустафа Абадан.

Так, конструкція спирається на композицію бамбукових лісів. Також архітектори поділилися, що бамбук буде використаний у деяких аспектах будівництва, проте до кінця розкривати деталі вони не стали.

По всій висоті хмарочоса буде розкидано сім терас, частина з них доступна для відвідувачів хмарочоса, інша частина буде закритою і призначатиметься лише для мешканців апартаментів.

У будівництві використовують антимікробні матеріали та обладнують посилену вентиляцію, що в умовах пандемії коронавірусу буде дуже актуальним.

Попередній рекорд найвищої будівлі в Сінгапурі також було встановлено SOM: вежа Гуоко заввишки 283,7 метра була збудована у 2016 році.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у спальному районі Сінгапуру збудували унікальний екологічний будинок з подвійним фасадом, що забезпечує додатковий комфорт для його мешканців. Подвійний фасад допомагає регулювати температуру усередині будинку. Він також розроблений з можливістю повністю відчинених розсувних дверей для поперечної вентиляції. Ступінь перфорації контролюється розмірами отворів, вони розташовані під різним кутом.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

127

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом