Збитки у 1,2 млн гривень: у Бучі судитимуть підрядника та інженера з техогляду

Анна Завірюха 09:33, 13.05.2024


Київська обласна прокуратура повідомила про підозру підряднику та інженеру з технагляду, які завдали збитків громаді у розмірі майже 1,2 млн гривень. Про це повідомила пресслужба Київської обласної прокуратури.

“За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру підряднику у заволодінні чужим майном та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України), а інженеру з технагляду – у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України)” — йдеться у повідомленні.

Підрядник склав та видав офіційні документи із завищеною вартістю виконаних робіт, витрат і матеріалів. Інженер технагляду не провів відповідний технічний нагляд на обʼєкті будівництва згідно з вимогами затвердженої проєктної документації, але погодив акт приймання виконаних робіт. Товариству зайво перерахували майже 1,2 млн гривень з місцевого бюджету.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше у Києві судили директора КП "Житлоінвестбуд-УКБ", який завдав збитків у 800 тисяч гривень під час відновлення постраждалих від обстрілів будинків. Під час будівельних робіт, директор підприємства, Олександр Акімов недостатньо проконтролював якість матеріалів, які не відповідали вимогам державних стандартів.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук