В Україні розширили програму "єВідновлення"


Депутати Верховної Ради підтримали законопроєкт №10063, який регулює порядок виплати компенсацій українцям, чиє житло було пошкоджене чи зруйноване внаслідок російської агресії, проте вони відремонтували його власним коштом.

Про це повідомили у пресслужбі Мінрегіону.

За словами віце-прем'єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова, влада в рамках програми вже виплатила понад 1,3 млрд гривень, сформовано перші 100 житлових сертифікатів загальною сумою в 151 млн гривень, за які українці, чиє житло знищено в результаті озброєної агресії Росії зможуть придбати нове. Йдеться про отримання нових квартир чи будівництво приватних будинків.

Для отримання компенсацій за зроблений ремонт не потрібні жодні чеки, розписки, фото- відеофіксації або інші докази.

"За бажання вони можуть бути додатково надані комісії, але вони не є обов'язковими для ухвалення рішення про компенсацію", – прокоментував Кубраков.

Виплати за новою формою компенсації почнуть провадитися з 1 січня 2024 року. Механізм буде таким самим, як і за іншими категоріями "єВідновлення".

При визначенні розміру компенсації комісії орієнтуються на акт первинного огляду пошкодженого житла, який провадиться після пошкодження житла та чек-лист із встановленою вартістю будматеріалів та робіт, затверджений Кабміном.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, державну програму "єВідновлення" у серпні розширили, тепер українці, чиї будинки зруйнували російські окупанти, за її допомогою можуть претендувати на нове житло.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

300

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом