Українці зможуть повідомляти про зруйноване житло до міжнародного Реєстру збитків

Українці, чиє житло було зруйноване внаслідок атаки російських окупантів, зможуть подати заяву про відшкодування збитків до міжнародного Реєстру збитків, використовуючи програму "Дія". Про це повідомляється на сайті Міністерства трансформації.

Українській владі вдалося підписати угоду про обмін електронними даними, завдяки якій українці зможуть подати заяву про відшкодування збитків, завданих внаслідок російської агресії. Нею передбачено запуск нового сервісу, що є безпрецедентним випадком міжнародного обміну даними. Послуга буде доступна на порталі та у програмі "Дія".

"Дія стала одним із головних цифрових інструментів відновлення. Спочатку ми запустили сервіс Повідомлення про пошкоджене майно, потім спільно з Мінінфраструктури - Реєстр про пошкоджене та зруйноване майно, а згодом - сервіс "єВідновлення". Подання заяв через "Дію" до міжнародного Реєстру збитків важливий крок для фіксації збитків та підтвердження всіх втрат, завданих росією", - зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Перший етап розпочнеться у квітні цього року — українці зможуть сформувати заявки про пошкоджене чи зруйноване житлове нерухоме майно за наявності Акту про обстеження від місцевої влади. Згодом планується, що подати заяву до Реєстру збитків можна буде навіть за умови, якщо людина не зверталася до місцевої влади.

Крім того, згодом буде розширено список категорій збитків через агресію росії.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, наприкінці вересня минулого року запрацювало Агентство відновлення, яке уклало перші договори на відновлення пошкоджених у ході російської агресії будівель.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

512

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом