У Мінрегіоні розробляють проєкт стандарту енергетичного аудитора будівель

У Мінрегіоні створили робочу групу із розробки проєкту Професійного стандарту енергетичного аудитора будівель.

Про це розповів перший заступник міністра Василь Лозінський, повідомили у пресслужбі відомства.

За його словами, до складу робочої групи увійшли енергоаудитори, представники міжнародних проєктів та компаній, які діють та надають послуги у сфері енергетичної ефективності.

"Професійний стандарт є важливою складовою в новій системі сертифікації фахівців з енергоаудиту та наповнення ринку дійсно високопрофесійними кадрами. Оскільки він стане основою процедури сертифікації майбутніх енергоаудиторів, нам важливо зробити якісний документ, який дозволив би чітко та прозоро оцінювати претендентів на отримання сертифіката", - розказав Лозінський.

Він також додав, що до робочої групи можуть приєднатися інші фахівці, для яких розробляється професійний стандарт.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше Мінрегіон опублікував список рекомендацій, як утеплити своє житло. Так, необхідно перевірити вікна, відсунути меблі від батарей, наклеїти екран за батареєю, підготувати одну кімнату для обігріву на випадок екстремальних ситуацій, перевірити технічний стан обігрівачів, кондиціонерів і котлів тощо.

Як відомо, російські окупанти почали обстрілювати об'єкти критичної інфраструктури в Україні. Влада рекомендувала обмежити по можливості споживання електроенергії. Також Україною прокотилася хвиля віялових відключень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

88

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом