У Харкові обрали три проєкти відновлення Північної Салтівки

Анна Завірюха 19:05, 23.10.2024

Влада Харкова визначила переможців архітектурного конкурсу, за проєктами яких відбудують Північну Салтівку. Про це повідомив міський голова міста Ігор Терехов.

У конкурсі загалом брали участь 258 учасників з усього світу. Переможцями стали три архітектурні проєкти з Великої Британії, Китаю і Туреччини. Перше місце здобув британський план "Зцілення Харкова: від руїн до відродження". Головним акцентом у ньому є зміцнення будівель з використанням перероблених матеріалів і теплоізоляції. Також архітектори запропонували розширити житловий простір за допомогою зимових садів і терас.

Друге місце посів проєкт "Квітучість назустріч сонцю" від Китаю. Згідно з ним, спеціалісти хочуть розширити житло новими фасадами, а балкони облаштовувати з максимальним озелененням. На третьому місці план Modus Vita турецьких фахівців. Вони запропонували модульну систему підземних укриттів із використанням високоміцних бетонних панелей.

Також влада Харкова окремо відзначила ще шість проєктів, ідеї яких зможуть використовувати для подальшого відновлення міста. Наступного року всі ці плани відновлення почнуть перетворювати на дизайн-рішення і втілюватимуть їх у реальність. Для цього, за словами Терехова зараз почали проводити процедури для подальшого фінансування.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в травні фундація Нормана Фостера оприлюднила конкурс на проєкт відбудови ділянки в харківському районі Північної Салтівки. Він спрямований на відновлення однієї зони міста. Проте на цій території знаходяться зразки п’яти різних видів житлової забудови. В результаті створені плани можна буде використати не тільки для інших районів Харкова, але й для інших населених пунктів України.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук