Стало відомо, що збудують на місці "Будинка з жуками" у Києві

На місці пам'ятки архітектури "Будинок із жуками", розташованого в центрі Києва по вулиці Володимирській, 93, забудовник збудує офісний центр.

Як повідомив активіст та юридичний консультант у Київраді Дмитро Перов, на історичній будівлі забудовник розмістив банер про будівництво офісного центру.

Будівництво має стартувати у другому кварталі 2023 року. Судячи з візуалізацій, на місці історичної будівлі хочуть збудувати дев'ятиповерховий офісний центр із паркінгом. Крім того, забудовник відрізав будинок від електропостачання, додав Перов.

Незважаючи на це, активісти збираються й надалі проводити у будівлі кінопокази, фотовиставки та тематичні лекції.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у 2021 році Департамент охорони культурної спадщини КМДА вніс будинок до списку пам'яток. Через два роки Окружний адмінсуд позбавив будинок охоронного статусу, проте це рішення ще не набуло законної сили. Апеляцію подав Офіс генпрокурора, справу зараз розглядає Шостий апеляційний адміністративний суд. Проте, мабуть, забудовник вирішив не чекати на кінець судових розглядів і знову переступив до демонтажних робіт. Крім того, за даними Мінкульту, "Дім з жуками" має статус щойно виявленого об'єкта культурної спадщини.

За фактом умисної руйнації історичної будівлі поліція відкрила кримінальну справу .

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук