Складне питання з цвинтарями: в Китаї висотки масово перетворюють у склепи. Фото

У китайському місті Тяньцзінь закрили компанію, яка побудувала шістнадцять п'ятиповерхівок та здавала квартири для зберігання праху покійних. Таким чином перетворивши будинки в величезні склепи.

Як повідомляє Global Times, житловий комплекс для мертвих виглядав як типовий проект місцевих будівельних компаній. Істотною відмінністю були лише тоновані стекла. Девелопери вклали в ремонт будівель 300 мільйонів юанів – майже 44 мільйони доларів. У рекламі житлового комплексу говорилося: "Jing'an Cemetery – розкішна резиденція для померлих".

Девелопер пропонував орендувати склеп для праху на 50 років, середня ціна – 1000 доларів за квадратний метр. Чим ближче до землі– тим дорожче. На одному поверсі розміщувалося до 25 усипальниць. Вхід в кожну був прикрашений табличкою, що імітує надгробок, – на ній імена похованих в склепі людей. За шість років роботи кількість розміщених в п'ятиповерхівках урн з прахом перевищила сто тисяч.

Кладовище такого формату користувалося попитом, так як оренда склепу в п'ятиповерхівці доступніше, ніж інші види поховань в Китаї – квадратний метр на ділянці землі коштує від 15 тисяч доларів. Ціна така висока через перенаселення країни та брак місця під будівництво і кладовища. Бюро цивільних справ Тяньцзіня має намір провести спеціальне розслідування та викрити інші похоронні будинки – чиновники впевнені, що цей випадок не поодинокий. Що буде з похованнями в Jing'an Cemetery після його закриття – поки невідомо.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

101

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом