Секретар Київради поскаржився на відсутність важелів для контролю забудовників

У влади Києва недостатньо важелів, щоб контролювати забудову. Про це розповів новообраний секретар Київради Володимир Бондаренко, передає ВВС Україна.

За його словами, проблема із забудовою в столиці дійсно є, проте вирішити її досить складно через прогалини в законодавстві. Бондаренко уточнив, що, виділивши забудовнику ділянку, далі місто позбавляється можливості контролювати хід будівництва, впливати на розвиток інфраструктури, обмежувати містобудівні умови та висоту зведених будинків.

Секретар Київради підкреслив, що якщо мова йде про масштабне, комплексне будівництво, то інфраструктурою зобов'язана займатися компанія, яка його веде. Якщо це точкове будівництво, тоді забудовник зобов'язаний сплатити в бюджет міста пайовий внесок, який, за словами Бондаренко, на сьогоднішній день є недостатнім: за 25-поверхову свічку забудовник платить 14 млн гривень. При цьому вже з 2021 року Верховна Рада взагалі скасувала пайову участь для будівельних компаній.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 23 липня Київська міська рада звільнила проблемні ЖК Укрбуду від пайової участі. Тоді мер Києва Віталій Кличко повідомив, що це прискорить процес вирішення гострих питань з недобудовами та Київміськбуд зможе швидше взяти на баланс об'єкти Укрбуду.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

55

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом