За іпотечною програмою "єОсля" видали кредитів на 12 млрд гривень

Державною іпотечною програмою "єОселя" вже скористалися 8 тисяч українських сімей, на загальну суму – 12,2 млрд. гривень. Про це повідомила заступник міністра економіки України Надія Бігун, повідомляє сайт відомства.

"Тільки з початку 2024 року було видано 1650 таких кредитів на майже 3 млрд грн, 25% з них – для придбання квартир у забудовника або в будинках, що будуються. Тобто все більше українців віддають перевагу житлу так званого першого продажу, а не вторинного ринку. свою чергу, їхній вибір позитивно впливає на сферу житлового будівництва, адже стимулює його розвиток та активізацію у суміжних галузях економіки", - заявила Бігун.

Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці Київської області – 47; міста Києва – 27; Львівщини – 12; Одеської області – 11; Хмельницькій області – 10.

Найчастіше квартири оформлюють військовослужбовці та українці без власного житла.

Нагадаємо, що скористатися програмою доступного кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають власності житла або бажають покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, учителями, медиками та вченими пільгова ставка становить 3% річних. Для інших категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян – ставка іпотеки становить 7%.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, минулого року ввели в експлуатацію 89,2 тис. квартир, що на 3,5% менше, ніж у 2022 році.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

799

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом