Якість будівельних проєктів підвищить страхування – Парцхаладзе

Альтернатива монопольній державній дозвільній системі - ще одна необхідна зміна для реформування системи архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

Про це написав президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе у себе в Facebook.

За його словами, поліпшити ситуацію на ринку будівництва допоможе добровільне страхування, при якому отримання дозволів не потрібно. При цьому з'явиться захист майбутніх інвесторів і покращиться якість проєктів будівництва.

"Сьогодні маємо не тільки монополію, але і непрозорий принцип прийняття рішень, корупційні ризики і відсутність відповідальності чиновників", – додав він.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в світі є популярною практика страхування фінансових ризикыв громадян, що вкладають гроші в будівництво житла. Тим часом, в МВС вважають, що вирішити питання довгобудів в Україні допоможе більш жорстке законодавство і умов покарання для недобросовісних забудовників.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

55

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом