У Чернівецькій області знизились темпи будівництва

1 хв

У 2024 році Чернівецька область посіла четверте місце по індексу зростання будівельної продукції тоді як минулоріч вона була на першому. Про це повідомила заступниця голови Чернівецької ОВА Альона Атаманюк виданню “Молодий Буковинець”.

Хоча показники й просіли, вони все ще на досить високому рівні. За словами місцевої чиновниці, ці дані свідчать про високий попит на придбання житла, який готові задовольнити будівельні компанії. Найбільше нових помешкань зʼявляється в Чернівцях, на території Заставнівської та Глибоцької територіальних громад.

Чиновниця зазначила, що якщо у 2022 році підприємства думали, чи варто займатися зведенням житлових обʼєктів, то у 2023 році індекс будівельної продукції зріс до 172%. Крім того, програма доступного кредитування “єОселя” стала додатковим стимулом для покращення цього показника.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, за 2024 рік банки-партнери єОселя” вже уклали понад 7 тисяч угод на понад 12 млн гривень. Реалізують програму Міністерство економіки України, Міністерство цифрової трансформації України та “Укрфінжитло”. Подати заявку можна через мобільний застосунок “Дія”.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

621

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом