Справа про рекордний хабар: Микитасю продовжили арешт

Забудовнику та колишньому народному депутату Максиму Микитасю продовжили запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 12 лютого з альтернативою застави у 100 млн гривень.

Відповідне рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд 15 грудня, у четвер.

Зазначається, що якщо підозрюваний внесе заставу, на нього буде покладено низку обов'язків. Зокрема, заборонено виїжджати без попереджень за межі Київської області, утриматися від спілкування з деякими особами, носити електронний браслет та здати закордонні паспорти.

20 жовтня ВАКС обрав запобіжний захід для екснардепа, якого підозрюють у підкупі мера Дніпра Бориса Філатова. За даними правоохоронців Микитась запропонував рекордний хабар у 22 млн євро. За ці гроші мер Дніпра мав допомогти, щоб Європейський банк реконструкції та розвитку уклав поза конкурсом з підконтрольними Микитасем фірмами контракт на будівництво метро в місті. Гроші обіцяв забудовник надавати частинами протягом дії проєкту – до 2027 року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, ВАКС обрав запобіжний захід для екснародного депутата та колишнього голови корпорації Укрбуд Максима Микитася у вигляді тримання під вартою.

Спочатку суд встановив суму застави в 260 млн. гривень, проте потім раптово зменшив її до 100 млн. грн.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

101

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом