Перевіркою ріелторської діяльності займеться Мінфін

Кабінет міністрів наділив Міністерство фінансів повноваженнями фінансового моніторингу в низці галузей, в тому числі - щодо ріелторської діяльності та консультування у сфері купівлі-продажу нерухомості.

Відповідне рішення уряд ухвалив без обговорення на засіданні 10 червня, передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з проєктом документа, Мінфін також буде проводити фінмоніторинг щодо аудиторської діяльності, бухгалтерів і суб'єктів господарювання з бухобліку, а також щодо торгівлі дорогоцінними металами і дорогоцінним камінням за готівку, азартних ігор і лотерей.

Ріелторів буде перевіряти мінфін
pixabay.com

Відповідні зміни передбачені законом про протидію легалізації (відмивання) доходів, отриманих шахрайським шляхом, фінансування тероризму та розповсюдження зброї масового призначення, зазначено в пояснювальній записці до проєкту постанови.

Як відомо, новий закон про протидію відмиванню доходів вступив у силу з 28 квітня. Серед іншого, він встановлює необхідність ідентифікації платника при грошових переказах, в тому числі при внесенні коштів на банківський рахунок через термінал на суму понад 5 тис. грн.

Водночас, у зв'язку зі вступом в силу цього закону, Національний банк підвищив граничну суму валютних операцій, для яких встановлені спрощені вимоги до валютного нагляду, зі 150 тис. грн до 400 тис. грн (в еквіваленті).

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук