Парцхаладзе хоче залучити громадськість і бізнес до реформування ДАБІ

Президент КБУ Лев Парцхаладзе вважає, що реформування Держархбудінспекції має відбуватися із залученням бізнес-спільноти та громадськості.

Про це повідомили у прес-службі організації.

"Сьогодні ми бачимо повний колапс. Я щодня отримую по кілька телефонних дзвінків з регіонів: ні школи, ні дитсадки, ні дорожні проекти, навіть ті, що йдуть за бюджетні кошти, не можуть отримати дозвіл на будівництво. Комерційні отримують формальні відмови, які свідчать про те, що чиновники навіть не відкривали пакет документів", – підкреслив Парцхаладзе.

Він наголосив на необхідності публічного обговорення всіх болючих проблем системи державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду. "Потрібно відновити діяльність робочої групи з реформи ДАБІ при Мінрегіоні, держава повинна прислухатися до бізнесу і громади. Конфедерація будівельників України може стати майданчиком, яка консолідує пропозиції експертів та бізнес щодо організації ефективної системи держархбудконтролю та нагляду", – сказав Парцхаладзе.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Асоціація міст України (АМУ) попросила уряд розблокувати роботу місцевих органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

27

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом