Микитася помістили під варту до 16 грудня

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для екснародного депутата та колишнього голови корпорації Укрбуд Максима Микитася у вигляді тримання під вартою.

Його підозрюють у спробі підкупу міського голови Дніпра Бориса Філатова. За даними слідства, Микитась запропонував рекордну суму хабаря у 22 млн євро за можливість підконтрольним фірмам будувати метро в Дніпрі. Справу відкрили за заявою Філатова.

Згідно з рішенням суду, Микитась перебуватиме під вартою до 16 грудня, але він може внести 260 млн гривень застави та вийти. Він також має здати паспорти для виїзду за кордон та не спілкуватися зі свідками у справі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, захист Микитася під час судового засідання заявив, що йдеться не про хабар, а про надання коштів комунальним компаніям. Вони також підтвердили, що екснардеп планував взяти участь у добудові гілки метро у Дніпрі.

Правоохоронці затримали Максима Микитася у кабінеті Бориса Філатова під час спроби дати хабар 18 жовтня. Гроші обіцяв забудовник надавати частинами протягом дії проєкту – до 2027 року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

73

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом