До порядку розробки містобудівної документації внесено зміни

Кабмін вніс зміни до порядку розробки містобудівної документації на місцевому рівні.

Про це повідомляється на сайті Міністерства розвитку громад та територій України.

Зокрема, прийняті зміни мають покращити якість та прозорість підготовки та розробки містобудівної документації, генпланів та детальних планів територій.

"Крім того, вони сприятимуть комплексній розробці заходів цивільного захисту у громадах на рівні планування територій", - зазначив в.о. голови Мінрегіону Василь Лозінський.

Як уточнили в міністерстві, зміни у документі стосуються:

  • уточнень замовником отримання містобудівної документації, держінтересів та інтересів суміжних територіальних громад, склад та утримання містобудівної документації на місцевому рівні в частині обліку вимог щодо цивільної оборони;
  • вдосконалення вимог до картографічної основи, на якій має здійснюватися розробка містобудівної документації на місцевому рівні, та процедура отримання витягу з містобудівної документації;
  • удосконалення механізму розробки містобудівної документації на місцевому рівні щодо уточнення використання окремих термінів.

У Мінрегіоні повідомили, що порядок розробки, поновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 1 вересня 2021 р. Зокрема, документ передбачає, що містобудівна документація на місцевому рівні розробляється в електронному вигляді. Це забезпечить наповнення містобудівного та Державного земельного кадастру даними містобудівної документації на місцевому рівні.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

83

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом