Прокуратура відсудила у забудовника ділянку на Оболоні

Суд задовольнив позов прокуратури та повернув Києву земельну ділянку в Оболонському районі, на якій забудовник так і не збудував паркінг. Про це повідомляє сайт Київської міської прокуратури.

Північний апеляційний господарський суд залишив без змін рішення суду попередньої інстанції, розірвав договір оренди та повернув у власність громади земельну ділянку вартістю понад 26 млн гривень.

Суд встановив, що у 2006 році суспільство отримало земельну ділянку в оренду для будівництва паркінгу з торговим центром, проте протягом 16 років не використало її і навіть не розпочало будівництво, порушуючи умови договору та законодавство.

У зв'язку з цим суд підтримав доводи прокурора і вирішив розірвати договір оренди землі та повернути ділянку до комунальної власності Києва. Рішення суду стало остаточним та підлягає негайному виконанню.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, депутати Київради 8 лютого без обговорень змінили призначення землі на вулиці Автозаводській, 72а в Оболонському районі для будівництва тут житлового будинку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

885

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом