Позов щодо одеської друкарні Фесенка розгляне київський суд

Київський окружний адмінсуд розгляне позов одеської громадської організації "Адвокація міста", в якому та просить визнати незаконним наказ Мінкульту 2008 року про невнесення друкарні Фесенка і театру Рішельє до списку культурної спадщини. Також подали заяву, вимагаючи зупинити дію дозволу на виконання будівельних робіт, виданий міському ДАБКом в жовтні 2020 року фірмі "Одеса-Сіті" і підряднику "Мартен-Груп".

Як повідомляє "Монітор", суд відмовив у задоволенні заяви.

Підставою для підписання Мінкультом відповідного наказу послужило попередньо винесене рішення консультативної ради з питань охорони культспадщини Одеської облради. У листопаді 2006 року 14 членів ради розглядали питання доцільності внесення друкарні Фесенко і театру "Рішельє" в Держреєстр пам'яток. Рада вирішила, що ці дві будівлі не заслуговують на статус пам'ятника архітектури, бо їх стан жахливий і втратили автентичний інтер'єр.

Друкарня Фесенко в Одесі

Як повідомляли НЕРУХОМІ, будівельна компанія "Простір" оголосила про старт продажів квартир у новому будинку на Рішельєвській, 47. Також тут уже приступили до демонтажних робіт.

Згідно з даними YouControl, засновником "Одеса-Сіті" виступає офшорна компанія "УППА Файненс ЛТД", якою керують Вадим Шульман з Ізраїлю і житель Одеси Олександр Друмов. Директор – Євген Суворов. За даними ЗМІ фірма пов'язана з компанією "Рост", що входить до сфери впливу мера Геннадія Труханова.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук