Підрядники нажились на будівництві житла для переселенців на Житомирщині

1 хв

Для будівництва житла для переселенців у Андрушівці в Житомирській області виробничо-комерційна фірма “Урарту” вказала у кошторисі деякі матеріали втричі дорожчі від ринкової вартості. Про це йдеться у розслідуванні видання “Наші гроші”.

Комунальне підприємство Андрушівської міської ради “Комсервіс” 8 жовтня за результатами тендеру замовило у компанії “Урарту” будівництво житлових споруд для переселенців за 25,02 млн гривень на вулиці Заводська. Роботи планують завершити до травня 2025 року. Підрядник зведе  десять двоквартирних збірних (каркасних) будинків загальною площею приблизно 1 000 кв м для внутрішньо переміщених осіб. Роботи фінансуватимуться коштом благодійного інвестора акціонерного товариства “Роар Паулсруд Ас” з Норвегії. 

У кошторисі гарячекатану арматурну сталь підрядник врахував по 53 760 гривень за тонну, хоча на ринку вона коштує 32 368 гривень. Гладку гарячекатану арматурну сталь фірма замовила по 54 720 гривень за тонну, хоча інші компанії продають її по 34 990 гривень. Бетонні блоки для стін “Урарту” оцінила по 2616 гривень за штуку, та їх можна придбати по 1566 гривень. Поліетиленові труби підрядник врахував по 1991 гривні за метр, хоча ринкова ціна складає 525 гривень, що втричі дешевше. Лише на цих позиціях переплата може сягати 930 тисяч гривень.

Компанія “Урарту” отримала підряд без конкуренції, бо на торги більше ніхто не прийшов. Фірма зареєстрована в 1993 році у місті Баранівка Житомирської області. Вона належить Армену Сарояну, а керує нею Роман Крисюк, який до жовтня 2019 року очолював управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської обласної державної адміністрації.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, нещодавно журналісти викрили схему з будівництвом укриття в Прилуцькому ліцеї №13 за 24 млн гривень. Приватне підприємство “МПБП Стимул” вказало у кошторисі деякі матеріали на 25% дорожчі від ринкової вартості. Переплата становить понад мільйон гривень.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

125

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом