Забудовник із Хмельницького став банкрутом

Верховний Суд визнав забудовника "Цивільжитлобуд" із Хмельницького банкрутом та розпочав процедуру ліквідації підприємства.

Як повідомляє Vsim.ua, забудовник відомий тим, що протягом довгих років будував два будинки на Львівському шосе, 33/2 та на Інститутській, 6б. Останній мав бути зданий в експлуатацію у 2011 році, проте фактично це сталося у 2019 році. Люди, які були інвесторами будівництва, були незадоволені, причому не лише через багаторічне порушення термінів, а й через те, що були змушені доплачувати за свої квартири через зростання цін.

Крім того, у 2014 році Антимонопольний комітет повідомляв, що фірма пропонувала вкладати гроші у будівництво квартир з індивідуальним опаленням, проте саме опалення у ціну включено так і не було.

Хмельниччани довгі роки зверталися до різних органів влади, щоб ті вплинули на недобросовісного забудовника, проте це нічого не давало. Проводили також пікети біля офісу будівельної компанії.

З "Цивільжитлобудом" судилася і міська рада. Після завершення будівництва на Інститутській забудовник мав сплатити до бюджету півмільйона на розвиток інфраструктури, проте не зробив цього. Зрештою з фірми стягнули меншу суму з огляду на підведені нею комунікації, передані на баланс міста.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, влада Хмельницького за підтримки Європейського Союзу збирається побудувати у місті новий мікрорайон із соціальним житлом. Як розповів мер Олександр Симчишин, масштабне будівництво пообіцяли профінансувати західних партнерів.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук