В Одеській області планують створити місто-курорт з гральної зоною

Місто-курорт "Дунайя" в Одеській області може залучити $2,5 млрд

Проєкт передбачає поповнення номерного фонду готелів на 20 тис. номерів і створення 25 тис. робочих місць.

Про це розповів голова правління туристичної асоціації Одеської області Фазіль Аскеров.

За його словами, державний проєкт "Дунайя" буде являти собою цілорічний курорт з гемблінг (гральною) зоною. Курорт планується розмістити на косі між озером Сасик і Чорним морем. Площа курорту складе 500 га з набережної більше 10 км. На території розмістяться більше 80 готелів, в тому числі найменший на 150 номерів і найбільший на 1 тис. номерів.

Аскеров додав, що проєктом передбачається також створення майданчика для проведення музичних фестивалів місткістю до 50 тис. осіб.

Згідно з планом, перші готелі курорту "Дунайя" відкриються у 2022 році. Курорт прийме перший мільйон туристів у 2025 році, і до 2030 року їх число досягне 6 млн щорічно.

За словами глави туристичної асоціації Одеської області, презентація проєкту для широкого загалу відбудеться після закінчення карантину. Ініціатором проєкту є президент України, архітектором проєкту виступила команда Сергія Гусєва, а одним з ідейних авторів є голова комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

68

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом