У Києві продають скандальний КБ Патріарх Холл

Анна Завірюха 17:57, 18.10.2024


Столичний клубний будинок Патріарх Холл, який знаходиться на вулиці Саксаганського, виставили на продаж за 12,5 млн доларів. Про це повідомило видання “Інформатор”.

Оголошення щодо цього клубного будинку з'явилось на сайтах з продажу нерухомості. В них вказано, що у середмісті столиці продається будинок площею 10 681 кв м. Насправді це скандальний КБ Патріарх Холл, який компанія "СП "АТАД К" звела у 2018 році. Житловий блок у ньому займає 6007 кв м, а офісний - 4673 кв. м. Понад 5 років будівля стояла пустою.

Нагадаємо, що "скандальний” статус КБ Патріарх Холл набув минулого року. Вдова покійного бенефіціара фірми "СП "АТАД К" Олександра Ксенофонтова, Оксана, звернулася до громадськості, благаючи про захист від рейдерського захоплення. За її словами, голова Одеської обласної військової адміністрації, експрокурор міста Київ Олег Кіпер намагався присвоїти комплекс, щоб перепродати викрадене майно.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у 2020 році Держархбудінспекція тричі відмовила у прийнятті клубного будинку Патріарх Холл до експлуатації. Підставами для цього рішення стало, зокрема, ненадання замовником дозволу на виконання робіт органу культурної спадщини, недоробка вхідної групи, відсутність пандусів, не облагороджені місця загального користування, не завершений благоустрій території, відсутність обробки паркінгу, енергетичного сертифіката тощо.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук