Суд заочно засудив забудовника, який прокрався на квартирах Нацгвардії

Бізнесмена Андрія Немерюка, підозрюваного в крадіжці грошей, призначених для купівлі квартир Національної гвардії, було заочно засуджено Вищим антикорупційним судом.

Як повідомляє "Слово і діло", відповідне рішення ВАКС виніс 27 вересня, задовольнивши клопотання прокуратури. На думку правоохоронних органів, Немерюк організував схему заволодіння 17,3 млн грн НГУ, виділених з держбюджету. Слідство встановило, що зловмисник залучив до свого плану начальника управління розквартування та капітального будівництва логістики Головного управління НГУ Леоніда Сікору, керівника фінансового відділу цього ж управління НГУ Модлінського, директора ТОВ "Бучажитлобуд-Кредит" Дмитра Лашковіцера та керівника ЖБК "Буча-Житлобуд №1" Олега Войналовича.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, для реалізації плану, до схеми залучили ТОВ "Бучажитлобуд-Кредит", якому забезпечили перемогу у конкурсі з придбання квартир у бучанському житловому комплексі Forest Land. Однак військові свої квартири так і не отримали досі. У вересні НАБУ оголосила у міжнародний розшук Андрія Немерюка. Йому підозру вручили заочно.

Також було ініційовано процедуру заочного розслідування щодо Немерюка, оскільки він ховається від слідства.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

230

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом