Стався черговий скандал із будівництвом ЖК біля Солом'янського парку

Під час будівництва апарт-комплексу CitiZen у Солом'янському районі Києва в ніч проти суботи, 14 жовтня, стався обвал ґрунту.

Про це повідомили на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації.

Внаслідок обвалу було частково пошкоджено пішохідну алею, на щастя все обійшлося без людських жертв.

Винуватцями події виявилися забудовники, які зводять житловий комплекс у безпосередній близькості до парку. У столичній мерії зазначили, що забудовник погодився усунути наслідки обвалу власним коштом.

У мерії поспішили наголосити, що "будівництво не ведеться на безпосередній території парку, але частково прилягає до зеленої зони".

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що Київрада розгляне можливість розірвання договору оренди ділянки на вході до Солом'янського ландшафтного парку.

Колишня ДАБІ перед ліквідацією видала дозвіл на виконання будівельних робіт на будівництво об'єкту "Будівництво будівель готельного, офісного та багатофункціонального призначення на вулиці Генерала Шаповала, 1-3 у Солом'янському районі", виданого ТОВ "Міськбудальянс" та "Смарт-девелопмент".

Проти цього будівництва виступили і місцеві жителі. На їхню думку, на цій ділянці було б куди краще побудувати спортивний простір просто неба.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

206

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом