Масштабна забудова Київської ГЕС загрожує техногенною катастрофою

Масштабне будівництво на землях Київською гідроелектростанцією, що фігурують у справі бізнесмена Ігоря Мазепи, може призвести до техногенної катастрофи. Постраждати могли не лише місцеві жителі, а й кияни, заявив директор Держбюро розслідувань Олексій Сухачов на брифінгу 22 січня.

За його словами, йдеться про землі на території Лебедівської та Хотянівської сільських рад Вишгородського району Київської області, де розміщено лівобережну захисну греблю каскаду Київських ГЕС та ГАЕС завдовжки понад 65 км. Вона є об'єктом державної власності та перебуває у відомстві Мінекономіки.

Будь-яке житлове будівництво на греблі заборонене законом, і це не просто так, каже Сухачов.

"Це може призвести до техногенної катастрофи. Від якої, до речі, могли постраждати не лише жителі цих містечок, а й кияни. Щодо цього вже лунають певні заяви з боку політиків. Але підкреслю, що на цих землях можна вести господарську діяльність або використовувати їх для обстеження гідротехнічних споруд. Однак проводити масштабну забудову заборонено. Це не тільки створює висновок для працівників ДСНС та ГЕС, а й підвищує ризик катастрофи", - сказав він.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, власника Concorde Capital Ігоря Мазепу було затримано 18 січня при спробі перетнути українсько-польський кордон. Його звинувачують у нібито незаконному будівництві котеджного селища преміум-класу Goodlife Park у районі Вишгороду Київської області.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

3.4т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом