Київський забудовник хоче отримати право на забудову у Солом’янському районі

Анна Завірюха 17:24, 26.08.2024

Компанія "Сервісшина ЛТД" намагається в судовому порядку здобути право на будівництво висотки у Солом'янському районі Києва на вул. Мокрій, 14а. Про це повідомила "Київвлада".

18 березня 2004 року Київрада передала на 10 років в оренду ТОВ "ВКФ "Сервісшина ЛТД" земельну ділянку на вул. Мокрій площею 0,39 га. Земля відводилася для реконструкції СТО під торгові та складські будівлі та споруди з подальшою експлуатацією та обслуговуванням.

24 вересня 2015 року Київрада затвердила ДПТ, згідно з яким, вищезгадана ділянка за функціональним призначенням переважно належить до території земельних насаджень спеціального призначення, а частково – до багатоповерхової житлової забудови. Водночас 23 березня 2017 року тодішній директор Департаменту земельних ресурсів КМДА Олексій Поліщук зареєстрував у проєкт рішення про зміну її цільового призначення для будівництва, експлуатації та обслуговування ЖК із паркінгом. Проте 12 жовтня 2017 року йому повернули його на доопрацювання.

У серпні та жовтні 2019 року забудовник двічі звертався до Департаменту містобудування та архітектури КМДА з проханням видати МУО для проєктування реконструкції комплексу нежитлових будівель під житловий комплекс із паркінгом. Але чиновники відмовляли. У листопаді 2020 року забудовник вирішив спробувати оскаржити весь детальний план загалом. В результаті суди всіх трьох інстанцій погодились з аргументами девелопера. Кінцеве рішення по даній справі було прийнято Касаційним адмінсудом 14 грудня 2022 року.

На сайті девелоперської компанії опубліковано інформацію щодо будівництва ЖК Wet бізнес-класу за вказаною адресою. Зазначається, що цей комплекс матиме 26 поверхів. Також на цій території планується побудувати будівлю громадського призначення.

10 червня 2024 року Київський окружний адмінсуд повністю задовольнив позов забудовника щодо зміни МУО. Проте Департамент містобудування та архітектури КМДА його оскаржив. Зараз ТОВ "ВКФ "Сервісшина ЛТД" і далі вимагає від Департаменту містобудування та архітектури Київської міськдержадміністрації внести зміни у МУО, які були видані ще в січні 2023 року. В них передбачено, що висота ЖК не має перевищувати 44,9 м, але забудовник хоче звести його на 82,6 м.

За даними Youcontrol, ТОВ "ВКФ "Сервісшина" було засноване у червні 1993 року. Керівником фірми вказано Євгена Маліченка, кінцевим бенефіціаром – Андрія Манжелея. За даними ЗМІ, Андрій Манжелей – племінник бізнесмена Леоніда Юрушева. Останній відомий, як власник столичних готелів InterContinental Kiev, Fairmont Grand Hotel Kyiv, Riviera House і Alfavito.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у 2020 році Юрушев зайняв третє місце у рейтингу українських бізнесменів, які заробляють мільйони доларів у сфері нерухомості. Його дохід складав 215 млн доларів.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук