ДІАМ подає до суду через будівництво у Солом'янському районі

Державна комісія архітектури та містобудування подала до суду через виявлені порушення при будівництві об'єкту по вулиці Генерала Шаповала, 1-3 у Києві, впритул до Солом'янського парку. Про це повідомили у прес-службі ДІАМ.

Зокрема, як повідомили представники інспекції, було виявлено низку порушень при видачі містобудівних умов та обмежень для проєктування об'єкта будівництва.

Водночас 15 березня було прийнято рішення про зупинення дії містобудівних умов та обмежень для цього об'єкта будівництва, а також подано до Київського окружного адміністративного суду позовну заяву про визнання протиправними та незаконними дій КМДА щодо видачі містобудівних умов та обмежень та відповідно – їх скасування.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у Києві неодноразово проходять мітинги проти будівництва впритул до Солом'янського парку. Внаслідок дій забудовника частина парку вже сповзла в котлован.

Нещодавно також у парку вирубали ділянку дерев нібито через шкідників, проте одразу почали прокладати лінії електропередач на тому самому місці.

Впритул до Солом'янського ландшафтного парку компанія РІЕЛ зводить будівлі готельного, офісного та багатофункціонального призначення, тобто житло.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

1.4т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом