Норвезькі партнери допоможуть Україні модернізувати житлову політику

1 хв

"Укрфінжитло" залучить норвезьких партнерів до модернізації житлової політики в Україні в межах чотирьохсторонньої угоди між Норвезькою радою у справах біженців, Інститутом Житла NRC та Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву. Про це повідомила пресслужба компанії “Укрфінжитло”.

Голова правління “Укрфінжитла” Євген Мецгер зустрівся з керівником Норвезької ради у справах біженців в Україні (Norwegian Refugee Council – NRC) Роберто Віла-Сексто та директором Інституту житла представництва NRC Аліною Москаленко. Голова правління “Укрфінжитла” детально розповів про діяльність компанії та представив результати роботи програми “єОселя”. Наразі участь у ній взяли понад 13,5 тисяч українських родин, а загальна сума виданих кредитів сягає майже 22 млрд гривень. 

Сторони обговорили допомогу у створенні та підтримці партнерств з міжнародними та національними інституціями, які працюють у сфері житлової політики. Важливою частиною роботи стане визначення можливостей для залучення фінансування, технічної підтримки та експертизи з боку іноземних партнерів. Це своєю чергою сприятиме ефективній реалізації житлових проєктів для найбільш вразливих категорій українців. Учасники домовилися про підтримку для допомоги ВПО в межах міжнародних ініціатив та у спільній роботі зі світовими фінансовими установами.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, за 2024 рік банки-партнери “єОселя” вже уклали понад 7 тисяч угод на понад 12 млн гривень. Реалізують програму Міністерство економіки України, Міністерство цифрової трансформації України та “Укрфінжитло”. Подати заявку можна через мобільний застосунок “Дія”.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

49

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом