Несподіване рішення суду щодо "Квітів України": авторські права не були порушені

Шевченківський райсуд не побачив порушення авторських прав архітектора під час руйнування фасаду будівлі "Квіти України", розташованої на вулиці Січових Стрільців, 49 у Києві.

Як повідомили у громадській організації "Зберегти "Квіти України", суддя першої інстанції не задовольнив позов архітектора Миколи Левчука щодо порушення авторських прав, оскільки його як автора не залучили до погодження проєкту реконструкції будівлі, що, на його думку, є порушенням законодавства.

Власник "Квітів України" стверджує, що авторські права має не Левчук, а інститут "Київпроєкт", в якому він працював над проєктом будівлі. Начебто Левчук втратив своє авторське право, коли не погодив реконструкцію на умовах девелопера.

Як відомо, власниками "Квітів України" є бізнесмени Олексій Пишний та Андрій Скалозуб. За даними "Слідство. інфо", пишний незадовго до скандалу із забудовою вів активний бізнес на території Росії. Зокрема він був співвласником кількох компаній на будівельному ринку. Проте сам Пишний це заперечує.

"Квіти України" – оранжерея, збудована у 1985 році. У липні 2021 року забудовник почав демонтувати атріум. Кияни заблокували будівельну техніку та окупували будівлю. Згодом Мінкульт вніс "Квіти України" до Реєстру державних пам'яток.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, минуле засідання Шевченківського райсуду перенесли через проблеми з інтернетом. Кияни вимагали захистити будівлю "Квітів України" від недобросовісних забудовників. Тепер їм доведеться готувати апеляцію.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

224

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом