Скандальний закон №5655 вирішили провести через Кабмін

Кабінет міністрів має намір розглянути постанову, яка практично повністю повторює норми ухваленого Верховною Радою закону №5655 про реформу містобудування, але досі не підписаного президентом Володимиром Зеленським.

За даними ЗМІ, постанову мав внести на розгляд уряду 13 грудня прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Указ визначає термін реалізації експериментальних проєктів, що становить два роки. Координатором експериментального проєкту є Міністерство громад, територій та інфраструктури. Учасниками експериментальних проєктів є фізичні та юридичні особи, які провадять діяльність на території України, незалежно від форм власності. Фінансування експериментального проєкту здійснюється за рахунок бюджетних фондів та інших джерел, які не заборонені законом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, 13 грудня 2022 року Верховна Рада підтримала у другому читанні ініційований головою фракції "Слуга народу" Оленою Шуляк законопроєкт №5655, який фактично запускає реформування містобудівної галузі. Варто зазначити, що законопроєкт не прийняли б, якби не підтримка депутатів із фракції ОПЗЖ.

Європарламент 15 червня ухвалив резолюцію про відновлення України та вступ до НАТО. При цьому в одному з пунктів міститься заклик не підписувати законопроєкт №5655. Нещодавно Європейська комісія також порекомендувала президентові Зеленському накласти вето на цей документ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

581

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом