Президент об'єднав "єВідновлення" та "єОселю"

Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правового регулювання питань, пов'язаних із забороною відчуження об'єктів нерухомого майна, придбаного (у тому числі проінвестованих/профінансованих) з використанням житлового сертифікату на придбання об'єкту житлової нерухомості" (законопроєкт 10208) .

Зміст закону передбачає, що якщо вартість обраного нового будинку більша за суму, передбачену житловим сертифікатом "єВідновлення", вони можуть отримати суму, що залишилася, за рахунок коштів державного іпотечного кредитування "єОселя", скористатися яким можна як на первинному, так і на вторинному ринку.

Нагадаємо, що у лютому депутати Верховної Ради схвалили у другому читанні законопроєкт №10208, який дозволяє поєднувати державні житлові програми "єВідновлення" та "єОселя". Українці поки що придивляються до можливості використовувати сертифікати для придбання житла на первинному ринку. Станом на 22 лютого у таке житло інвестували лише 14 власників сертифікатів.

Однак розширення можливостей використати сертифікат після набрання чинності законопроектом №10208 може пожвавити цей процес.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, власники пошкодженого житла витратили на ремонти за програмою "ЄВідновлення" понад 1 мільярд гривень. Більшість коштів пішла на придбання будівельних матеріалів та скла.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

680

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом