Мешканці прифронтових областей отримають ваучери для ремонту житла

Анна Завірюха 17:21, 20.06.2024

Жителі прифронтових областей можуть отримати від Міжнародної організації з міграції ваучери для невідкладного ремонту житла, яке зазнало пошкоджень внаслідок обстрілів. Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За ваучери українці зможуть придбати: OSB-плити, піно-ізоляційні матеріали, ручний неелектричний інструмент (ножі, пилки, молотки), плівки, тенти, брезент тощо. Також учасники програми зможуть отримати безоплатну доставку матеріалів.

Отримати ваучер можуть жителі Харківської, Сумської, Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської та Запорізької областей. Попередньо учасники мають звернутись до органів місцевої влади та зафіксувати факт пошкодження житла.

Програма триватиме до серпня 2024 року за підтримки Європейського Союзу. Українці, заявки яких схвалять, отримають SMS-повідомлення із подробицями програми та інструкцією з використання ваучера.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше Кабінет міністрів залучив 100 млн євро від Банку розвитку Ради Європи для компенсації за знищене житло. Житловий сертифікат діятиме протягом 5 років. За нього можна придбати квартиру, будинок чи інвестувати в майбутню нерухомість.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук