У Кабміні анонсували перегляд тарифів на електроенергію

Перегляд тарифів на електроенергію для населення України закладений в програму стимулювання економіки Кабміну на тлі кризи, викликаної карантином.

Про це повідомили в прес-службі уряду.

"В умовах карантину сектор енергетики несе втрати, пов'язані зі зменшенням споживання промисловістю і населенням. Ручне регулювання ринку призвело до падіння цін на ринку електроенергії і дефіциту коштів для покриття операційних витрат виробників електроенергії", - йдеться у повідомленні.

Серед запланованих ініціатив у цій сфері: врегулювання заборгованості Гарантованого покупця, перегляд тарифів для відновлюваних джерел енергії та врегулювання заборгованості між учасниками ринку.

Також Кабмін планує скасувати покладання спеціальних зобов'язань на ринку газу, ввести стимулююче тарифоутворення для операторів систем розподілу електроенергії, здійснити перехід на розрахунки за газ з використанням одиниць енергії.

Крім того, уряд має намір переглянути енергетичну стратегію України, а також знизити ренту на видобуток нафти і газу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, вже восени для українців можуть скасувати пільгові 100 кіловат на світло, а ще на 20% збільшити ціну електроенергії для промисловості.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

79

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом