Забудовник закрив дахом Будинок із комахами

Пошкоджену частину пам'ятки архітектури "Будинок із комахами", розташованої у Києві на вулиці Володимирській, 93, забудовник уже закрив дахом. Про це написав заступник директора Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Дмитро Перов на своїй сторінці у Facebook.

Водночас із будівлею вже зафіксовано спорудження нового бетонного моноліту, що негативно впливає на конструкцію. Перов зазначає, що будівництво тут неможливе без проєкту збереження пам'ятки, відповідний меморандум забудовник підписав із Департаментом наприкінці минулого року. Наразі вже укладено охоронний договір, проте проєкту відновлення споруди все ще немає.

"Відновлення робіт тут викликало занепокоєння. Підрядна організація пообіцяла призупинити роботи з нового будівництва до завершення проєкту реставрації, а також законсервувати нижній поверх пам'ятки від потрапляння сторонніх осіб", - наголосив Перов.

У грудні забудовник пам'ятника архітектури на вулиці Володимирській, 93 підписав із Департаментом культурної спадщини КМДА меморандум про збереження пам'ятки та убезпечення від руйнування з боку сусіднього будівництва.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, поки в судах тривають розгляди щодо наданого історичній будівлі охоронного статусу, власник вирішив не чекати на їх завершення і вже розпочав демонтажні роботи. Цей будинок славиться своїм унікальним інтер'єром: на плафоні парадних сходів зображено рослинний декор з гіпертрофованими комахами, зокрема мухами, у стилі модерн.

Міністерство культури та інформаційної політики внесло "Будинок із комахами" до Державного реєстру нерухомих пам'яток України за категорією пам'ятки архітектури місцевого значення у червні минулого року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

900

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом