В Одесі біля "Будинку-стіни" знесли незаконний навіс



В Одесі комунальники демонтували навіс, що без законних підстав з'явився на недобудові біля "Будинку-стіни" у Воронцовському провулку, 4. Про це написав голова одеського ДАБК Олександр Авдєєв на своїй сторінці у Facebook.

Конструкцію знесли примусово співробітники комунального підприємства “Одеспроект”. Нагадаємо, що йдеться про споруду у Воронцовському провулку, яка належить Ілоні Колесніченко. 15 років тому вона придбала там сарайчик, який хотіла перебудувати на дво- або триповерховий особняк. ДАБК видав дозвіл на виконання будівельних робіт із реконструкції домоволодіння ще у березні 2011 року. Проте це викликало акції протестів одеситів, які вважали, що нова будівля знищить ефект “будинку-стіни”, який завжди приваблював туристів. Під тиском громадськості у 2017 році влада заборонила зведення особняка, але власник звернувся до суду і виграв.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, нещодавно біля "Будинку-стіни" невідомі почали зводити навіс без законних підстав. Будь-які роботи біля пам'ятки заборонені з 2017 року, тому інспектори вимушені були скласти відповідний акт. Всі матеріали тоді передали в Приморську адміністрацію.

"Будинок-стіна" або "будинок відьми" завдяки оптичній ілюзії виглядає наче плоский. Насправді споруда має форму трапеції, але точної причини такого рішення ніхто не знає. Також невідомо хто саме був архітектором будівлі. Проєкт приписують Тележинському та Клімову.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук