Українські архітектори спроєктують житловий комплекс у Єревані

1 хв

Українська архітектурна компанія Archimatika та нідерландська West 8 разом зроблять проєкт житлового комплексу у Єревані. Про це Archimatika повідомила в Facebook.

“Для Вірменії це перший прецедент міжнародної співпраці з європейськими архітекторами в такому масштабі. Після багатьох років застою, в країні з’являється запит на європейські цінності — зокрема, і у підходах до проєктування”, — йдеться у повідомленні.

Житловий комплекс розташується на території колишнього заводу АрмЕлектроМаш. Загальна площа ділянки 50 га. Зараз тут знаходяться промислові та складські приміщення, які адаптують для нових функцій.

Архітектори з Нідерландів розроблятимуть майстер-план, а українські спеціалісти — детальне проєктування території, квартальну забудову, візуальний образ та планування будівель. На території комплексу збудують відкриті квартали з шести-семиповерховими будівлями та 11-поверховими "акцентами". Кожен квартал матиме свої унікальні риси. 

Архітектори заклали у проєкт велику кількість зелених тінистих просторів, терас, балконів, лоджій та інших відкритих просторів. Загальна площа озеленення складе 40% ділянки.

В оздобленні житла спеціалісти використають традиційні матеріали місцевого видобутку: туф, фельзит, базальт, травертин тощо.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше Archimatika оприлюднила проєкт відбудови пошкодженого ворожими обстрілами села Посад-Покровське на Херсонщині. Нові будівлі інтерпретуватимуть традиційну місцеву архітектуру, яка що збереглася в селі з XIX сторіччя. 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

383

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом