У центрі Києва в історичній будівлі сталася пожежа

У центрі Києва сталася пожежа в історичній будівлі на вулиці Дмитрівській, 66б. Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

За його словами, невідомі облили споруду бензином і підпалили. Активіст нагадав, що у 2018 році ця будівля горіла двічі.

Ця ділянка площею 574 кв м належала відставному солдату Тимофію Рибальченку. Там були розташовані садиба й флігель. З 1920 до 1990 року будівля функціонувала як дитячі ясла. Опісля там зробили дитсадок №75. У 2013 році Київрада планувала внести його до “Програми відновлення роботи дошкільних закладів” та провести капітальний ремонт. Проте цього так і не відбулося.

Пізніше КМДА видала розпорядження щодо знесення цієї будівлі для зведення на її місці нового дитсадка. А у 2023 було обрано переможця інвестиційного конкурсу для проведення робіт, підприємство “Торгово-транспортна фірма “Меблі”, що зареєстровано у Чернівцях. Його власником є колишній депутат Чернівецької міської ради від партії “Батьківщина” Михайло Гросу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в серпні 2023 року у Подільському районі Києва сталася пожежа, яка знищила пам'ятку архітектури. Інцидент стався на вулиці Волоській, 5. Тоді пожежні машини приїхали запізно і не відразу розпочали гасіння. Через це будівля зазнала серйозних пошкоджень.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук