У центрі Києва у "замку Річарда" з'явилася надбудова

На історичній будівлі, відомій як "замок Річарада", розташованій у центрі Києва на Андріївському узвозі, 15 велося незаконне будівництво. Про це повідомив радник мера столиці Дмитро Білоцерковець.

Сама будівля є пам'яткою архітектури та містобудування національного значення та пам'яткою історії місцевого значення. Київрада не видавала погоджень на проведення будь-яких будівельних робіт на цю адресу.

"Зафіксовано, що на ділянці між будинками 15 та 17 проводяться містобудівні перетворення щодо будівництва нового об'єкта. Науково-проєктна документація на виконання робіт на зазначену пам'ятку на погодження до Департаменту не надходила, дозвіл на виконання робіт не надавався замовнику робіт", - повідомили у Департаменті культурної спадщини.

За даними на інформаційному стенді надбудову замовила компанія "Транзнешнл Рісорз, Л.Л.С. "УЗВІЗ". Представникам компанії направлено припис припинити будівництво та надати всі необхідні документи.

Згодом сьогодні працівники Департаменту територіального контролю демонтували будівельний паркан, поставлений довкола історичної будівлі.

Замок на схилі гори Уздихальниця над Андріївським узвозом, названий на честь героя роману Вальтера Скотта "Айвенго" англійського короля Річарда I Левине Серце, був збудований на початку XX століття у стилі англійської готики. З самого початку з будівлею було пов'язано багато містичних історій. Довгий час "замок Річарда" називали "Будинком із привидами".

У 1920-х роках "замок Річарда" націоналізували і до 1983 року він використовувався як комунальне житло. У будинку мешкала низка відомих діячів мистецтва та науки. Наприкінці 90-х замок придбав американський бізнесмен українського походження.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, біля Київської міської держадміністрації в неділю, 22 жовтня, відбувся мітинг, учасники якого просили столичну владу зупинити забудовників, які нищать історичну спадщину.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

364

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом