У Токіо збудували готель на ділянці менше ніж 100 кв м

1 хв

У центрі Токіо японська архітектурна студія Kooo Architects спроєктувала дуже вузький готель Rakuragu. Будівля має девʼять поверхів і займає ділянку площею всього 83,5 кв м, повідомило видання Dezeen.

Готель має особливу форму з “вирізаними” балконами та терасами, які розташовані лише з однієї сторони будівлі. Це нетипово для споруди з мінімальним освітленням. Rakuragu спроєктований так, що номери люкс мають великі балкони, а менші двомісні номери — не мають взагалі. Загалом у готелі 14 номерів.

“Ця концепція балкона створює культовий фасад архітектури, а план різних балконів безпосередньо врівноважує поєднання готельних номерів”, — сказала співзасновниця Kooo Architects Аяка Кодзіма.

Екстер’єр будівлі обирали, враховуючи висоту кожного поверху та стан будинків довкола.

“Процес мислення базувався на спостереженні за навколишніми будівлями та створенні балконів у місцях, де приватне життя не буде порушуватися” — сказала Кодзіма.

Готель має сталеву каркасну конструкцію з розкосами, що допомагає розширити простір і збільшити освітлення у приміщеннях. Адже якщо проєктувати невеликі за розміром кімнати несвідомо, то гості відчуватимуть себе некомфортно.

Для інтер’єрів 14 номерів готелю обрали палітру сірих кольорів. За словами співзасновниці студії, саме такі кольори доповнили забарвлення фасаду, максимізували ефект природного освітлення та підкреслили тіні увігнутих частин балконів. Щоб підібрати сірий відтінок стін і підлоги, Kooo Architects використали ясен, який має схожий відтінок, для меблів у готелі Rakuragu.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше в Індонезії збудували вузький готель, який займає земельну ділянку менше, ніж 2,8 м. Архітектурна студія Sahabat Selojene створила PituRooms - семикімнатний готель на Центральній Яві в Індонезії. Через ширину готелю архітектори назвали його “найгіршим в історії”.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

264

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом