У Китаї одним махом знесли 15 висоток. Відео

У Китаї 27 серпня у місті Куньмін (провінція Юньнань) одночасно знесли мікрорайон з 15 недобудованих висоток, які почали будувати 10 років тому, але так і не здали в експлуатацію.

Як повідомили в The Paper, місцева влада попередила населення, що роботи зі знесення недобудов пройдуть з 13:00 до 17:00. Для цього застосували контрольовані вибухи. Будівництво проєкту Liyang Star City розпочалося у 2011 році, але його довелося призупинити через два роки. За останній час будівництво так і не вдалося відновити.

За проєктом на 4 ділянках, площа яких перевищує 230 тисяч квадратних метрів, мали побудувати житлові, комерційні та офісні будівлі. Але через проблеми з фінансуванням забудовнику вдалося здати всього лише чотири житлових будинки.

Такий масовий знос будинків – рідкість у Китаї тому подивитися на видовище зібралося багато місцевих жителів. Свідки зазначили, що будівлі були побудовані якісно, наприклад, одна з них не впала після вибуху.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в минулому році в Абу-Дабі одночасно знесли чотири хмарочоса висотою близько 140 метрів. Масштабний вибух потрапив в Книгу рекордів Гіннесса.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

544

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом