Саудівська Аравія проведе ЧС з футболу на стадіоні у мегакомплексі Neom


Саудівська Аравія має намір провести Чемпіонат світу з футболу в 2034 році, при цьому одна з арен повинна розташовуватись у мегакомплексі Neom, в рамках якого будується 170-кілометровий хмарочос Line.

Саудівська Аравія має намір провести ігри на території Неома, можливо, на гірськолижному курорті Тройєна, який вже отримав право на проведення зимових Олімпійських ігор 2029 року.

Як відомо, у Саудівській Аравії минулого року таки розпочали реалізацію сміливого проекту – горизонтального хмарочоса Line.

За планом будівництво проходитиме у пустелі на березі моря, де немає якихось поселень. Однак розробники проекту запевняють, що їхнє дітище буде абсолютно автономним, а все, що потрібно для життя, буде розташовуватися в цьому місті-хмарочосі.

Згідно з проектом, об'єкт складатиметься з двох будівель висотою по 448 метрів, що проходять паралельно один одному завдовжки 170 км.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, будівля буде простягатися від затоки Акаба через гірський хребет, а потім уздовж узбережжя до пустельного "аерополісу". Живитимуть Mirror Line відновлювані джерела енергії. Поруч планують облаштувати пристань, а на висоті 300 метрів розмістять стадіон.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

308

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом