На Подолі розбирають чергову 200-річну будівлю

У Києві розбирають чергову історичну будівлю на вулиці Набережно-Хрещатицька, 13 у Подільському районі. Про це повідомив юридичний консультат у Київраді Дмитро Перов на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, будівельники демонтували частину даху споруди, а на її місці планується будівництво семиповерхового апарт-готелю. За словами Перова, який поспілкувався з будівельниками, будівлю планують повністю демонтувати.

При цьому забудовник не отримав необхідних погоджень для проведення робіт. Як відомо, споруди розташовані в межах Центрального історичного ареалу Києва, пам'ятки історії та ландшафту "Історичний ландшафт Київських гір та долини р.Дніпро". Будівля колишніх майстерень річкового порту була збудована у 1822 році. На сьогоднішній день вона є останнім зразком, що зберігся забудови набережної того періоду.

2021 року ТОВ "ДТЕК Сервіс" виставило на продаж будівлі, зокрема на Набережно-Хрещатицькій, 13. Проте аукціон так і не відбувся через відсутність учасників.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, у Києві рано-вранці 10 серпня знесли 200-річний дерев'яний будинок. Місцеві жителі викликали поліцію, також на місце приїхали співробітники Департаменту благоустрою. Вони повідомили, що будівельники не мають дозволів на проведення демонтажних робіт.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук